Zwemmen tussen de enorme schildpadden, haaien, zeeleeuwen en dolfijnen? Of wandelen langs de flamingo’s, marine leguanen, reuzenschildpadden en pelikanen… Wie knijpt ons even? Dit zijn een paar voorbeelden van onze waanzinnige avonturen op de Galapagos eilanden. Ecuador heeft naast deze eilanden echter veel meer te bieden met haar kust, de Amazone en het Andesgebergte.

Quito

Wij zijn onze reis in Ecuador op een hele bijzondere manier begonnen. Via via zijn we uitgenodigd bij twee hele lieve Ecuadoraanse mensen, die ons een week lang mooie plekjes rondom Quito hebben laten zien en ons hebben laten proeven van de cultuur en het typische Ecuadoraanse eten. Samen met hen hebben we onder andere op de evenaar gestaan en de kleurrijke markt in Otavalo bezocht! Het was heerlijk om een weekje een ‘(t)huis’ te hebben en heel goed voor ons Spaans. Aan het einde van de week had Bram zelfs gesprekken over politiek ;)

@ Franklin y Belgica, muchas gracias por todo!

 

Amazone

Vanuit Quito zijn we met een nachtbus richting de Amazone gereisd en enkele dagen de jungle in getrokken. Ver weg van de bewoonde wereld zijn we op zoek gegaan naar ons eerste pocket aapje, de (iets grotere) wolaap en anaconda… en met succes :) Daarnaast hebben we een schitterende zonsondergang en -opgang op een groot meer gezien en zijn we bij een community cassave brood gaan bakken! Enkele gave dagen, back to basic…

 

Andesgebergte

Omdat onze vlucht naar de Galapagos eilanden pas enkele dagen later gepland stond, hadden we ook nog even tijd om het Andesgebergte in te trekken. In het Cajas Nationale Park hebben we twee dagen op eigen gelegenheid twee onwijs mooie wandelingen gemaakt en onze eerste (wilde) lama’s gespot. Gelukkig blijkt de hoogte ons geen parten te spelen, wat veel goeds beloofd voor de Inca Trail die nog hoog op ons lijstje staat.

 

Galapagos

Als afsluiter van Ecuador zijn wij 10 dagen naar de Galapagos eilanden gevlogen. Een trip waar wij lang over getwijfeld hebben vanwege de extreem hoge kosten, maar – achteraf – een van de beste keuzes die wij hadden kunnen maken. Nog geen uur na onze landing hadden we de eerste zeeleeuw gespot, naar kleurrijke krabben staan kijken en de eerste vogels bijna op schoot. De dieren op de Galapagos eilanden kennen totaal geen angst voor mensen, wat voor een bijzondere interactie zorgt! Zo hebben wij onder andere gezwommen met zeeleeuwen, haaien en dolfijnen maar ook naast zeeleeuwen (puppy’s) en leguanen gestaan die het wandelpad barricaderen of het bankje in de haven bezet houden. Daarnaast hebben we naast de grootste landschildpadden ter wereld gestaan en de enige vogel met blauwe voeten ter wereld mogen zien! Een onvergetelijke ervaring én plek om een verjaardagsfeestje te mogen vieren :)

 

Op het moment van schrijven zitten we in het noorden van Peru en laten we alle indrukken van de afgelopen weken weer even bezinken! Ondertussen maken we plannen voor de komende weken en bereiden we ons voor op een meerdaagse trekking naar een van de zeven wereldwonderen: de Machu Picchu! We kunnen nu al niet wachten om jullie ook daar over te vertellen en mooie foto’s van te laten zien.