Nog twijfels over een vakantiebestemming voor volgend jaar? Boek dan nu een ticket naar Peru :) Dit land is onwijs mooi, heeft zoveel diversiteit te bieden en zit vol met vriendelijke mensen. Het zal een reis vol hoogtepunten zijn – letterlijk en figuurlijk!!

Andesgebergte 2.0

Nadat wij een paar dagen alle indrukken van de Galapagos hebben laten bezinken in Mancora en in Truijllo de eerste Inca ruïnes bekeken hebben, zijn wij opnieuw de bergen in gegaan. Het Andesgebergte had in Ecuador al diepe indruk gemaakt, maar overtrof in Huaraz alle verwachtingen. Niet eerder hebben we zo dicht bij een gletsjer gestaan en zo’n mooi meer tussen de besneeuwde bergtoppen zien liggen. De wandeling naar Lake 69 was super, het meer zelf echt adembenemend… zeg nou zelf!

 

Zand, zand en nog meer zand

Hoe bizar is het om het ene moment in bergen op 4000m te lopen en twee dagen later midden in de woestijn uit te stappen. Via een korte stop in Lima zijn wij vanuit Huaraz doorgereisd naar Paracas om hier per fiets de woestijn te verkennen en pinguïns te spotten en niet veel later in Huacachina met een sandboard de zandduinen af te glijden. Ook de Nasca lijnen liggen op steenworp afstand in deze enorme zandvlaktes en bleken uiteindelijk vele malen kleiner dan gedacht. Desalniettemin is het heel knap hoe deze figuren duizenden jaren geleden gemaakt zijn en bleken bovenal de astronomische lijnen van kilometers lang kaarsrecht te zijn.

 

Koloniale stadjes

Waar Lima als metropool eigenlijk vrij weinig sfeer bleek te hebben, zijn de stadjes Arequipa en Cusco daarentegen erg sfeervol en gezellig. In Arequipa hebben we enkele uren door het eeuwenoude Santa Catalina klooster geslenterd. Een klein doolhof met de vele kleine nonnenkamers, keukentjes en overige verblijven maar zeker een bezoekje waard. Ook Cusco heeft vele leuke steegjes en pleinen met restaurants en winkeltjes en bleek een uitstekende uitvalsbasis om de nodige voorbereidingen voor de Salkantay trail te treffen. Daarnaast bleek de laatste kwalificatiewedstrijd Peru – NZ voor het WK op groot scherm uitgezonden te worden en stond heel Cusco op z’n kop na de 2-0 overwinning. Wij hebben nu al een favoriet in Rusland in 2018 :)

 

Salkantay trail & Machu Picchu

Bij een bezoek aan Peru mag de Machu Picchu uiteraard niet ontbreken. In een vijfdaagse trekking langs het Salkantay gebergte zijn we richting dit wereldwonder gewandeld. De trekking is behoorlijk pittig – voornamelijk vanwege het vele klimmen en afdalen op zulke hoogtes – maar ons hoogtepunt van Peru. De Machu Picchu zelf is echt een kers op de taart na de vele kilometers, zeker nadat we vanaf de Machu Picchu Mountain op 3000m op deze verborgen stad neerkeken. Het enige minpuntje was ons fantastische zicht tijdens de zonsopgang… De volgende keer draaien we ons om half 4 ‘s ochtends nog wel even om ;)

 

Rainbow Mountain & Red Valley

Sorry… deze blog is veel te lang maar ook de Rainbow Mountain mag niet aan dit verhaal ontbreken. Na opnieuw een aardig klim werden we tijdens deze dagexcursie op onderstaande view getrakteerd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat ook de iets verderop gelegen Red Valley te bezoeken is. Met een handje vol aan andere toeristen (versus de honderden op de Rainbow Mountain) zijn we ook deze vallei afgedaald en hebben we hier een mooie wandeling gemaakt.

 

 

Waar we de afgelopen maanden af en toe getwijfeld hebben om voor de kerst/O&N naar huis te komen, heeft Peru ons laten zien dat deze wereldreis niet lang genoeg kan duren. Onze volgende stop zal sowieso Bolivia worden, maar ook voor januari en februari maken we stiekem nu al plannen. Onze kerstgroet volgt dus wellicht in korte broek :) Tot in 2018!!

  1. Mariëlla Wijnen
    dec 03, 2017

    Wederom een super leuke blog. Verder genieten jullie. Dikke kus uit Bemmel

  2. Mariëlla Wijnen
    dec 04, 2017

    Werderom een prachtig blog, geniet ervan. Groetjes uit Bemmel