Ongelofelijk maar waar, inmiddels zijn we al weer 6 weken thuis en zit onze reis van bijna 1 jaar erop. De laatste maanden zijn we in Chili, Argentinië, en Brazilië geweest. In Bolivia hadden we nog een kleine dip maar het laatste deel van onze reis was zo mooi dat we zeker nog niet naar huis wilden. Omdat daar zoveel te zien is, komt de blog in twee delen. Deel 1 is al een beetje laat, want mannen…

San Pedro de Atacama

Vanuit Bolivia zijn we naar San Pedro de Atacama in het noorden van Chili gegaan. Dat Chili meer ontwikkeld is dan Bolivia zien we gelijk aan de bewegwijzering, mooie wegen en hogere prijzen. We zijn naar het prachtige Valle de la Luna gefietst, waar we een echt maanlandschap en zoutgrotten aantreffen. Het fietsen door het mulle zand maakte dit een behoorlijk zware tocht, maar het zeker de moeite waard.

 

De Feestdagen in Salta en Mendoza

Na 4 nachten zijn we de grens over gestoken naar het koloniale Salta, Argentinië. Veel hotels en restaurants zaten dicht met de kerst, maar gelukkig vonden we een hostel met keuken dat wel open bleef. In Argentinië steken ze op kerstavond om middernacht juist vuurwerk af, dus na een glaasje champagne met de eigenaren van het hostel zijn we de straat op gegaan om te kijken. De tours gingen gelukkig wel door rond de kerstdagen, dus op 24 en 26 december heeft de omgeving van Salta ons verrast met prachtige gekleurde rotsformaties.

Met Oud en Nieuw waren we in Mendoza, maar daar wordt dit blijkbaar zonder vuurwerk gevierd. Gelukkig is de stad zelf erg mooi en zijn er mooie wandelingen in de omgeving. De hoogste berg in Zuid-Amerika, de Aconcagua, ligt in de buurt maar zat helaas verstopt in de wolken toen wij er waren.

 

Terug naar Chili

Vanuit Mendoza zijn we de Andes over gestoken terug naar Chili. We verbleven een aantal nachten aan de kust in het kleurrijke Valparaiso en het naastgelegen luxere Viña del Mar. In de hoofdstad van Chili, Santiago, heb we een schitterend uitzicht vanaf het Mariabeeld. Met het museum van de mensenrechten, waar we leren over de Pinochet’s misdaden, hebben we ook nog wat cultuur meegepakt. Na al deze steden is het weer tijd voor natuur, deze keer vanuit Pucon onder aan een actieve vulkaan met een prachtige witte top. Rondom Pucon en Puerto Montt liggen mooie nationale parken (helaas wel met veel paardenvliegen), waar we toppen hebben beklommen en in korte broek naast de sneeuw stonden.

 

Het Lake District

Nog een keer de Andes over zijn we aangekomen in Bariloche met alle meren en hoge bergen. Prachtige wandelingen en bergbeklimmingen hebben hier op ons gewacht. Als beloning voor alle arbeid eten we onze eerste (gigantische) Argentijnse biefstuk. En ook El Bolson heeft ons getrakteerd op nog meer bergwandelingen, niet gek dat we langzaamaan wel wat gewicht verliezen.

 

Patagonië

Save the best for last: In 23u zijn we naar het zuiden van Patagonië gereden, naar El Chalten waar we een paar waanzinnige wandelingen hebben gemaakt richting de Cerro Fitzroy. Dit is echt een wandelparadijs, al kan het er goed waaien! Het absolute hoogtepunt is toch wel de Perito Moreno gletsjer, die echt onwaarschijnlijk groot is. Laten we de foto’s het verhaal maar vertellen.

 

El Calafate is het zuidelijkste puntje van onze reis door Zuid-Amerika. Hier zijn we omgedraaid om uiteindelijk in 4 weken in Rio de Janeiro uit te komen en terug naar huis te vliegen. Maar daarover meer in deel 2.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Gerben-Jan
  feb 19, 2019

  en deel 2 komt (n)ooit!

  Reply
 2. linefeed
  nov 18, 2021

  L Nix Miami Rush https://i2.britishswimming.org.uk/41.html Keiko Matsui The Piano

  Reply
 3. XyampiZdecdoups
  nov 27, 2021
 4. NataliaJaws
  okt 08, 2022

  Ηoі!
  Ik heb gеmеrkt dаt vееl ϳоngеns dе voorkеur geven aаn gewоnе meisjеs.
  Ik juісh de mannen tое diе dе ballеn hadden om vаn de liefdе vаn veеl vrouwen te gеniеten еn dеgene tе kiеzen waarvan hіϳ wіѕt dat hіϳ zіϳn beѕte vriend zou zijn tijdenѕ het hobbеlіge еn gеkkе dіng dаt lеvеn hееt.
  Ιk wіldе dіе vriend ziϳn, nіеt allееn еen stabielе, bеtrоuwbarе еn saаіе huiѕvrоuw.
  Ik ben 22 jааr оud, Νatаlia, uіt Тѕjеchië, kеn oоk dе Engеlsе taal.
  Hoe dаn oоk, ϳe kunt miϳn рrоfіel hiеr vіnden: http://willthornta.ga/page-381/

  Reply
 5. ElenaJaws
  okt 29, 2022

  Hoiǃ
  Ik heb gemerkt dаt veel ϳongеns dе voorkeur gevеn ааn gеwonе meiѕjеѕ.
  Ik juіch dе mаnnеn tое diе dе ballеn hаddеn om van de lіеfde vаn veel vrouwen tе genіetеn en dеgene te kiezеn waаrvаn hіj wіѕt dаt hіϳ ziϳn beѕtе vriend zоu ziϳn tiϳdenѕ het hоbbeligе en gеkkе dіng dаt lеven heеt.
  Ιk wіlde diе vriend zіjn, nіet alleen еen stabiеlе, bеtrоuwbаrе en ѕааie huiѕvrouw.
  Ιk bеn 23 jaаr оud, Еlеna, uіt Tsϳесhië, kеn ook de Engеlѕе tааl.
  Ηое dan ооk, je kunt mіϳn рrofіеl hier vinden: http://unelandaborbest.tk/page-32781/

  Reply