Na een korte radiostilte weer een bijzondere blog van ons. De afgelopen vier weken waren super! Costa Rica is prachtig met veel mooie natuur en speciale dieren, maar vooral voor ons een bijzonder stukje omdat wij dit samen hebben bereisd met een deel van de familie. Het waren vier top weken met samen zwemmen en snorkelen, spelletjes, wandelingen, dieren spotten en gezelligheid :)

Maquenque ecolodge

Na een rustig eerste weekje met vooral zwembaden en strandjes, was de Maquenque Ecolodge een groot hoogtepunt van onze reis! Dit resort op een privé-eilandje te midden van een rivier is een waar paradijs. De kokosnoot bij aankomst, bijzondere vogels die af en aan bleven vliegen, aapjes en neusberen en het kajakken in de lagoon (met gevaar voor eigen leven ;)) maken dit een onvergetelijke plek. Ook de night walk met vogelspin en de ‘bekende groene kikker’ waren super.

 

Costa Rica stond sowieso in het teken van veel bijzondere nieuwe dieren. Zo hebben we verschillende soorten toekans gezien, grote en kleine leguanen, alle apensoorten die in Costa Rica voorkomen, kaaimannen maar bovenal ook de luiaard. Zowel de tweevingerige luiaards als drievingerige luiaards – die hoog op ons lijstje stonden – hebben we gespot: check!!

 

Panama

Halverwege onze reis hebben we een klein uitstapje gemaakt naar Panama. Zo heeft Bram zijn 30e verjaardag in de jungle van Bocas del Toro gevierd en hebben we een korte stedentrip naar Panama-City gemaakt. Vooral de (extra) lange reisdag door een klein misverstand over de vertrektijd van onze vlucht, de uren vertraging en extra tussenlanding vanwege een storm in Panama-City en onze eerste vlucht in een Fokker 50 maken deze dag memorabel. De Miraflores Locks van het Panama kanaal maken een stedentrip overigens dubbel en dwars waard. Het was bijzonder om te zien hoe enorme schepen door de sluizen worden begeleid voor een luttele $350.000 tot $450.000 per overtocht.

 

Ook onze laatste week samen bestond uit lekker luieren, een leuke walvissen excursie met snorkelen en glijbaan op de boot en een mooie wandeling door het Manuel Antonio National Park. Met een heerlijk zonnetje kregen we hier nog een laatste kans om de mooie stranden en zee van Costa Rica te bewonderen en dieren te spotten!

Het was heel leuk om een stukje van onze reis met de familie te mogen delen. Lieve (schoon)mama, (schoon)zussen, zwagers, neefjes en nichtjes… super bedankt voor alles! Onze eerste 6 maanden zitten er nu op, wij gaan ons opmaken voor de volgende maanden in Latijns-Amerika. Next destination: Mexico!

Hasta la vista!

 1. Carola
  aug 31, 2017

  Wàt bijzonder om dit samen met je familie te mogen beleven! En wàt een schitterende foto’s!
  Heel veel plezier nog samen.

 2. Joris
  sep 05, 2017

  Pura Vida