Vanuit Venice Beach – Los Angeles nog een korte blog over het prachtige Nieuw-Zeeland! Na onze avonturen in Australië met het “kleine” campertje, waren we in Nieuw-Zeeland klaar voor het echte werk. Met onze 6-persoons camper hebben we in twee weken het Noordereiland verkend. Met zon, regen, wind en sneeuw waren het twee hele bijzondere weken met prachtige freedom kampeerplekken.

Coromandel, Regen en Zeehonden

Na twee rustige dagen in Auckland met weinig speciaals, zijn we allereerst naar het Coromandel schiereiland gereden. Een natuurgebied met veel mooie stukjes strand en als hoogtepunten Cathedral Cove en Hot Water Beach. Helaas waren we te laat op het strand om zelf met een schepje in de weer te gaan, maar op Hot Water Beach kun je letterlijk je eigen jacuzzi graven met het warme water wat hier aan de kust vlak onder het oppervlakte ligt. Omdat het weer helaas vanaf dat moment volledig omsloeg en we wat treurig werden van onze ruitenwissers, hebben we besloten flink wat kilometers te maken en vrijwel meteen naar het meeste zuidelijke puntje te rijden om hier een zeehonden kolonie te bezoeken! Van heel dichtbij hebben we deze grappige dieren mogen bewonderen, maar ons grote avontuur van die dag moest klaarblijkelijk nog beginnen.

 

The Pinnacles

Einde ochtend stond een wandeling van oorspronkelijk 1,5 uur naar ‘The Pinnacles’ op de planning, de plek waar een deel van Lord of the Rings is opgenomen. Het waaide alleen enorm, was erg koud en regende bijna non-stop! De weg naar boven toe was super glibberig, de weg terug echter helemaal een uitdaging! We moesten een aantal keer een riviertje over, die door de vele regen behoorlijk hoog stond en een flinke stroming had gekregen. Tot 2x toe moesten de schoenen uit en zijn we met zo’n 10 graden door de rivier gewandeld. 3,5 uur verder waren we terug bij de camper, moesten we nog een stuk rijden en werd het helemaal spannend! De weg die een dag eerder nog okay was, was op stukjes weggeslagen door de zee/storm. De zee was op dat moment ook zo ruig, dat het over de weg heen sloeg… reden wij dan met onze gehuurde camper, oeps. Het is uiteindelijk allemaal goed gegaan, maar was even spannend.

Mt Taranaki en Taupo

Genoeg avontuur, tijd voor echt winters weer – op naar de sneeuw. Via Wellington zijn we langzaamaan weer richting het noorden gereisd en hebben we een stop gemaakt op de Taranaki berg. Het was na alle mooie uitzichten en (warme) temperaturen van de afgelopen maanden erg leuk om door de sneeuw (ijs) te wandelen en ’s ochtends te ontbijten met onderstaand uitzicht. Ook een van de geiser parken in het midden van het eiland stond nog op ons programma. Waar wij gehoopt hadden op meters hoog spektakel bleek (achteraf) de geiser die wij uitgekozen hadden helaas al maanden niet actief te zijn. Het stukje vulkanische landschap er omheen werd er gelukkig niet minder speciaal op, zoals jullie op de foto’s kunnen zien :)


Na nog een korte stop bij grotten met glowworms, werd het tijd onze vlucht richting Hollywood te halen. Ondanks het winterse weer hebben we gezien hoe gaaf Nieuw-Zeeland was en is een ding voor ons zeker – wij komen hier terug voor het Noorder- én Zuidereiland :) Na 4 leuke dagen in de filmstad van de wereld met sterren en enorme villa’s is het tijd voor onze volgende vlucht. Nu op naar de familie, Costa Rica… here we come!!