Ons Australië avontuur zit er op! We hebben 9 weken met ons campertje mogen genieten van dit super mooie land en zijn inmiddels in Nieuw-Zeeland aangekomen. Tijd voor nog een korte update over ons laatste stuk, de oostkust!

Na de outback zijn we naar de oostkust van Australië gereden. Een van de populairste stukken van Australië en daarmee ook het drukste en meest dichtbevolkte stuk. Wij zijn ineens niet meer de enige toeristen en ons campertje valt bijna op tussen alle ‘normale’ personenauto’s in plaats van een normale personenauto tussen alle campers in de outback. We rijden van Cape Tribulation (100km boven Cairns) naar Sydney en worden tijdens dit stuk verrast door een aantal schitterende dieren, prachtige bergen en mooie stranden.

Dieren

Dat Australië bijzonder is wisten we inmiddels al maar langs de oostkust komen we een heel aantal dieren tegen die wij nog nooit hadden gezien en een aantal die zeer hoog op ons lijstje stonden. Zo beginnen we met een krokodillencruise over de Daintree rivier en spotten we vlakbij Cairns met veel geluk onze eerste Cassowary. Na een boel geduld en gefluister zien we in de bergen achter Cairns ons eerste vogelbekdier en worden we in het zuiden van Queensland verrast door een grot vol glow wormen. Uiteraard mag bij deze road trip het Great Barrier Reef niet overgeslagen worden. Tijdens het snorkelen worden we door een marinebioloog gewezen op mooi koraal, kleurrijke vissen en een aantal grote zeeschildpadden. Op het strand van Cape Hillsborough maken we van heel dichtbij kennis met een groepje kangoeroes. En dan hebben we niet eens alles op de foto, zoals de Antechinus (breedvoetbuidelmuis) die we zien tijdens een nachtwandeling naar de wc’s, de Pandemelons (regenwoud wallabies) die bij onze camper staan in het Lamington national park en de dolfijnen langs de kust. We bezoeken nog een bijzonder koalaziekenhuis in de buurt van Sydney, maar de grootste verrassing volgt bij Byron Bay. Terwijl wij rustig walvissen staan te spotten, besluit er eentje tot 4 keer toe uit het water te springen en een van die sprongen staat op de foto :)

 

Natuur

Ook de afwisseling in de natuur stopt niet. Het noordoosten van Australië heeft prachtige regenwouden die uitkomen op hagelwitte stranden zoals op Cape Tribulation. Het binnenland zelf ligt vol met vergezichten en watervallen en verder naar het zuiden zien we nog meer prachtige stranden zoals bij Rainbow beach. We kajakken een dagje door de Noosa Everglades (een subtropisch moeraslandschap wat naast deze spot alleen in Florida nog te vinden is), voordat we bij Noosa Heads een mooie kustwandeling langs schitterende baaien maken. We slapen daarnaast nog midden in een oud regenwoud en besteden de laatste dagen met onze camper in de Blue Mountains, waar de uitzichten wederom fantastisch zijn. Een boel gave plaatjes, niet dan?

 

Steden

Tussen dit natuurgeweld door, doen we nog een poging tot surfen (helaas, hier zijn geen beelden van :)) maar maken we vooral tijd voor onze stedentrips naar Brisbane en Sydney. Twee gezellige steden met leuke cafeetjes/restaurantjes, mooie parkjes en authentieke panden! Het Opera House en de Harbour bridge in Sydney mochten natuurlijk niet aan onze reis ontbreken en waren een bijzondere afsluiting van onze road trip door Australië.

 

Het is nu tijd voor 2 weekjes winter in Nieuw-Zeeland, alvorens we de volgende grote oversteek gaan maken richting Los Angeles!

Nog een paar leuke feitjes op een rijtje:
# dagen in Australië: 63
# dagen met de camper: 58
# gereden kilometers: 12.850
# bezochte staten/territoria: 5
# bezochte steden: 4
# bezochte nationale parken: 37

Tot snel!