Na een paar gezellige afscheidsfeestjes in onze laatste week in Nederland, stonden op 3 maart onze gevulde backpacks klaar. We waren klaar om in te checken, echt een laatste keer afscheid te nemen van onze lieve familie op Schiphol en het vliegtuig in te stappen naar Hanoi.

Halong Bay

Onze eerste week in Vietnam is erg goed bevallen en had een aantal bijzondere hoogtepunten! Zo was onze eerste excursie naar het prachtige Halong Bay (@ Jojanneke en Lars, sorry… sla dit stukje maar even over ;)). Ondanks het matige weer, hadden we een leuke cruise en hebben we op zee mogen kajakken, geleerd Vietnamese loempia’s te maken, een grot bezocht en zelf vis gevangen! Scroll voor onze vangst vooral even door naar de foto’s, het inktvisje bovenop was Brams verdienste… hier waren we eigenlijk allemaal naar het hengelen :)


 

Cao Bang

Na Halong Bay hebben wij besloten Sa Pa over te slaan gezien de voorspellingen. Daarom zijn wij verder naar het noorden gereisd. Tegen de grens van China aan liggen de mooie Ban Gioc watervallen en de Nguon Ngao grot! Vanwege de voorspelde regen hier hebben we dit tripje vanuit Cao Bang 2 dagen uit moeten stellen, maar was dit het wachten dubbel en dwars waard. Niet dan?


 

Meet the locals

In tegenstelling tot eerdere vakanties sjouwen we nu beide met een summier tasje op onze rug. We hoppen we geen luxe resorts af en eten we niet telkens in een restaurant! Zo hebben we in onze eerste week de eerste keer een nachtbus gehad vanuit Hanoi en al menig keer op straat gegeten. Tussen de locals, de meeste heerlijke Vietnamese gerechten :) Vooral in het minder toeristische noorden zijn wij daarom een heuse attractie! Giebelende kinderen komen naast ons staan en volwassenen willen graag hun Engels oefenen. Het is bijzonder om zo met deze mensen in contact te komen en steeds meer te leren over hun cultuur en gewoontes! Kijk niet gek op als wij bij thuiskomst al ons afval op de grond gooien tijdens het avondeten en een BBQ in onze keukentafel monteren ;)


 
Tot op heden is er nog geen besef dat deze reis niet zomaar een vakantie is, maar we de komende maanden nog niet terug naar Nederland hoeven. Wij acclimatiseren hier dus rustig verder en gaan nu richting het (hopelijk) zonnige zuiden :) Jullie horen snel weer van ons!

Liefs vanuit Vietnam

  1. Anja Defauwes
    mrt 16, 2017

    Mooie start van jullie reis. Geniet ervan!