Onze vertrekdatum nadert, dus het is de hoogste tijd voor de laatste voorbereidingen. De benodigde spulletjes zijn gekocht, het inpakken kan beginnen en met het verzamelen van alle spullen komen ook de herinneringen aan onze eerdere reizen boven. Om weer even weg te dromen en als inspiratie voor deze reis, een paar van onze hoogtepunten van de afgelopen jaren. Wil je ook van onze nieuwe avonturen op de hoogte blijven, kijk dan even hier hoe je ons kunt volgen!

El Nido – Palawan – Filipijnen

Het paradijs! Op zoek naar een fanatisch stukje natuur, een prachtige onderwaterwereld en heerlijke verse vis op het strand? Dan is El Nido een aanrader. Het is het meest toeristische plekje van de Filipijnen wat wij gezien hebben, maar nog steeds erg relaxed. Wij hebben hier een kano gehuurd en zijn met onze lunch op zak naar een onbewoond eiland gevaren! Ook de kleuren onder water zijn onbeschrijfelijk. Onze favoriete plek om te snorkelen en duiken dus 😃

Big Five – Kruger NP – Zuid-Afrika

Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat, ga je uiteraard op safari. Wij hebben in het kruger park ervaren dat je ook erg goed op eigen gelegenheid het park kunt verkennen en op zoek kunt naar de big five. En we hebben ze gevonden! Op onze eerste dag zagen wij (met wat hulp van andere bezoekers) een luipaard rusten in een boom, hebben we diverse groepen olifanten zien lopen, buffels zien grazen, een neushoorn tussen de bosjes gespot en 2,5 meter (!) van een leeuw gestaan. Een waanzinnige ervaring, met als resultaat fantastische foto’s. Niet dan?

Beklimming Ijen – Java – Indonesië

In het holst van de nacht, met 3 lagen kleding, zijn wij vorig jaar de Ijen vulkaan beklommen en afgedaald. Door de zwavelwinning in deze vulkaan hebben wij hier het blauwe vuur kunnen zien. Een erg bijzonder natuurverschijnsel, met als kers op de taart een zonsopgang en uitzicht over het enorme kratermeer. Mocht deze trip ooit op de agenda staan, stop dan ook zeker onderweg bij Sukamade Beach voor een excursie naar de schildpadden. Het uitzetten van mini schildpadjes is namelijk heel bijzonder.