Vanuit het zonnige Hoi An, een tweede blog. Ditmaal liggen we heerlijk op het strand :) Het is nu officieel… de relax modus = AAN!

Ninh Binh

Vanuit Cao Bang zijn wij terug gereisd naar Hanoi, om rechtstreeks door te reizen naar Ninh Binh – ook wel het Halong Bay op land genoemd. Op een scooter zijn wij de omgeving gaan verkennen. We reden al snel door de uitgestrekte vlaktes met rijstvelden en kleine losse bergjes, met als hoogtepunt het Tam Coc viewpoint. Na een behoorlijke workout van 450 tredes met 27+ stonden we bovenop een van de bergen en hadden we een uitzicht over de ‘chocolat brown river’, rijstvelden en andere bergen. Het leek ons leuk om ook vanuit beneden dit mooie stukje natuur te bekijken, dus zijn we de (iets wat toeristische) bootjes ingestapt. 3 uur (!) lang zijn we door een klein Vietnamees dametje rond gevaren door diverse grotten, langs kleine tempelcomplexen en door de mooie natuur.

 

Om ook de dag daarna nog wat aan onze conditie te doen, zijn we naar de Bai Dinh pagoda gegaan. Een gigantische tempelcomplex, de grootste pagode van Vietnam. Een indrukwekkend complex, met alleen al 500 Boeddha beelden in de kilometers lange galerij. Zeker de moeite van het bezoekje waard!

 

Phong Nha

Onze volgende stop was het kleine plaatsje Phong Nha. Phong Nha zelf is niet meer dan een straat met restaurants en hotels, maar ligt tegen het Phong Nha-Ke Bang national park aan. Hier zijn we samen met een gids de fiets op gestapt en naar Paradise Cave gereden. Een gave tour met toffe bruggen, een oversteek met boot en behoorlijk pittige klims naar een van de grootste grotten van Vietnam. Misschien wel een van de mooiste die wij gezien hebben. Wellicht hebben jullie ons filmpje op Facebook al voorbij zien komen. Onze gids was in ieder geval erg blij met de beelden van onze GoPro als promotiemateriaal voor zijn tour :)

 

Hue

Na Phong Nha stond Hue op ons programma. Een leuk stadje met een gezellige avondmarkt, een groot paleis van de koning, een aantal bijzondere tombes net buiten de stad, maar bovenal een verlaten waterpark. Enkele jaren geleden is er vlak bij Hue een waterpark gebouwd, wat helaas nooit afgebouwd is en in gebruik is genomen. Het was bijzonder en zelfs een beetje spooky om in dit ‘verlaten stadje’ rond te lopen.

 

Hoi An

Inmiddels zijn we aangekomen in Hoi An. Hier blijven we een paar dagen voordat we verder afzakken. Met een heerlijk strand en zwembad in de buurt, is het hier erg lekker uitrusten :) ’s Avonds is het authentieke stadje ook gaaf verlicht, dus kunnen we mooi wandelen door de gezellige straatjes en langs de rivier!

 

Wij zijn nu al benieuwd wat Vietnam ons nog meer gaat brengen. Tot snel!

Liefs, vanuit Vietnam