Op het moment van schrijven zijn wij nog een paar uur in Vietnam. Na 5 bijzondere weken in Vietnam, is het tijd om de grens over te gaan en Cambodja te gaan verkennen. Maar niet voor dat wij jullie hebben verteld over onze laatste weekjes.

Nha Trang

Na een paar ontspannende dagen in Hoi An zijn wij afgereisd naar Nha Trang, een kustplaatsje wat vooral in trek is bij Russen. Wij hebben ongetwijfeld heel wat goede cocktails aan onze neus voorbij laten gaan, de Russische proppers waren voor ons namelijk onverstaanbaar ;) In Nha Trang zijn we 1 dag gaan fietsen en 1 dag gaan snorkelen. Na een bezoekje aan de mooie Long Son Pagade en Po Nagar Cham Towers, blijkt ook de onderwaterwereld van Vietnam mooi. Al snorkel je daar met gevaar voor eigen leven ;) Check ons instagram account maar even voor de aanval van een vis(je) op onze GoPro!

 

Da Lat

Na Nha Trang zijn we ‘de koelte’ op gaan zoeken in Da Lat. Doordat Da Lat een stuk hoger ligt, zijn de temperaturen aangenamer in vergelijking met de rest van Zuid-Vietnam. We hebben hier een scooter gehuurd en zijn twee mooie watervallen gaan bezoeken. Het blijft bijzonder hoe je in dit soort landen mag klimmen en klauteren over (gladde) rotsen waar trapjes en relingen ontbreken. Je komt zo in ieder geval wel op de meest bijzondere en mooie plekjes :)

 

Mui Ne

Na Da Lat hebben wij onze reis vervolgd naar Mui Ne, wederom een kustplaatsje maar vooral een trekpleister vanwege de bijzondere natuur. In alle vroegte zijn we in een jeep naar de witte zandduinen gereden voor een zonsopgang. Helaas was deze niet zoals gehoopt vanwege alle wolken, maar waren de witte zandduinen wel erg mooi. Zeker vanwege het contrast met de rode zandduinen die niet veel verder op de route lagen. Na een korte stop in een vissersdorpje zijn we nog naar de ‘fairy stream’ gereden, wat ook wel vergeleken wordt met de Grand Canyon in het klein. Een fantastisch mooie wandeling in een riviertje!

 

Ho Chi Minh City

Na alle provinciale steden was het tijd voor de laatste stop met onze Open bus tickets, Ho Chi Minh City. In de hoofdstad van Vietnam hebben we vooral ervaren welke sporen de oorlog heeft achtergelaten. Na een bezoek aan het Reunification Palace, de Cu Chi tunnels en het War Remnants museum is duidelijk geworden hoeveel narigheid zich hier – nog niet zo lang geleden – heeft afgespeeld. Erg indrukwekkend!

Can Tho

Alvorens we op het eiland Phu Quoc nog enkele dagen van het strand en het Vietnamese zonnetje zijn gaan (na)genieten, was onze één na laatste stop in Can Tho. Hier hebben we door de Mekong delta gevaren, floating markets bezocht en misschien wel het allerbeste ontbijt in weken gegeten – en dat bereid op een bootje!

 

Daarmee is er een einde gekomen aan het eerste land van onze wereldreis, het prachtige Vietnam. Wij gaan nu nog 5 weekjes genieten van Cambodja en Laos en maken op 12 mei de grote oversteek. Op naar Australië!

Voor de laatste keer, veel liefs uit Vietnam.