Na 2,5 maand in zuidoost-Azië rondgereisd te hebben, zijn wij aangekomen in Australië. En wat een verschil dat is! Natuurlijk is alles een stuk duurder, maar ook een stuk georganiseerder en kouder (van 35 naar 15 graden). Zeker de eerste dagen in Melbourne, waar onze airbnb nauwelijks verwarming of isolatie had, was het erg koud voor ons. In Melbourne halen we onze campervan op en gaat het avontuur beginnen. Via de Great Ocean Road rijden we naar Adelaide. We kunnen eindelijk zelf koken, stiekem blijkt het heerlijk om niet elke dag een restaurant te hoeven zoeken.

Melbourne

We starten ons avontuur met een citytrip in Melbourne. We beginnen met een bezoekje aan de schitterende bibliotheek en lopen door de vele overdekte winkelgalerijen en langs streetart. Na een bezoekje aan het Ian Potter Centre en het Australian Centre for Moving Image zit de tijd er op in Melbourne en gaan we onze campervan ophalen om te beginnen aan onze roadtrip. Nadat we onze camper volgooien met eten, rijden we naar Torquay, waar de Great Ocean Road begint.

 

The Great Ocean Road

De eerste stop is Bells Beach. We worden meteen getrakteerd op een prachtige rustige baai in de ochtendzon. Tijdens een mooie wandeling door de bossen spotten we de eerste bijzondere vogels. We ervaren gelijk hoe handig en behulpzaam de bezoekerscentra hier zijn en krijgen tips over de meest bijzondere hikes, lookouts en activiteiten. We rijden door langs verschillende schitterende uitzichtpunten en sluiten de dag af met een wandeling door een regenwoud voordat we gaan slapen onder de koala’s.

 
Dag 2 begint met een wandeling bij het Cape Otway Light station, waar we opnieuw voor ons bijzondere vogels spotten. De dag is wat druilerig, maar de hoogtepunten zijn er niet minder om. Na de Gibson Steps komen we aan bij de schitterende twaalf apostelen, het hoogtepunt van dit stukje weg. Via onder andere de Lord Ard Gorge en de Bay of Islands rijden we door tot aan Warrnambool.

 
We vervolgen onze trip langs de Great Ocean Road en rijden langs het Tower Hill reserve, waar we de eerste emoes, kangoeroes en wallabies zien. Ook bij een wandeling naar de vuurtoren van Port Fairy worden we getrakteerd op wallabies. Vanuit Port Fairy rijden we door via Portland en bezoeken we de Petrified Forest. Niet superinteressant, maar de blauwe vinvissen die we in de verte water op zien spuiten maken het meer dan goed. De volgende ochtend gaan we naar twee koloniën van zeehonden. In eerste instantie zien we weinig, maar als we goed kijken liggen er wel 20 zeehonden te zonnen. Het echte hoogtepunt komt echter bij het volgende uitzichtpunt, waar ze ons trakteren op een show in het water met sprongen, salto’s en pirouetten.

 

South Australia

We laten onze eerste Australische staat, Victoria, al weer achter ons en vervolgens onze weg in Southern Australia. Eerst gaan we naar het Umpherston Sinkhole, een aangelegde tuin, en Mount Gambier met een mooi blauw meer. We vervolgen onze weg door het Coroong national park, dat langs de kust uitstrekt over 130 km. Bij het Pelicans viewpoint spotten we daadwerkelijk pelikanen. Onze laatste stop aan de kust is Victor Harbor, waar we nog een wandeling maken langs een door paarden getrokken tram, alvorens we de kust voor een lange tijd achter ons gaan laten en via de wijnvelden doorrijden naar Adelaide.

 
Na Adelaide zullen we namelijk de outback van Australië gaan verkennen en lange rechte wegen op gaan zoeken. De eerste 1600 km zijn gereden, maar de echte kilometers gaan nu gauw komen. Tot nu toe bevalt Australië echt fantastisch, al mag het weer ietsje warmer. We houden jullie op de hoogte.