Ons vorige berichtje liet wat lang op zich wachten (en aangezien we stiekem al een stuk verder zijn dan onze blogs), hierbij al een nieuw verhaal met – op speciaal verzoek – extra veel nieuwe foto’s :)! Na de fantastische kustlijn van Zuidoost-Australië hebben we nog een klein stukje van het binnenland bezocht, alvorens we de echte outback zijn gaan opzoeken.

Grampians

Zo zijn we begonnen met de Grampians, een mooi bergachtige gebied ter hoogte van Warrnambool. Voor de topografische wonders onder ons, nee… we zijn niet vanuit Adelaide nog even terug gereden ;) Dit uitstapje behoort eigenlijk tot de vorige blog, maar leek ons voor het verhaal hier beter. Helaas viel ons eerste dagje in dit national park – letterlijk – in het water. Gelukkig waren de voorspellingen voor de dagen erna beter en bleken de Mackenzie Falls zonder poncho’s de tweede keer een stuk mooier ;). Na een korte hike richting de Fish Falls en bezoekjes aan enkele lookouts, waren we vooral erg onder de indruk van de Grand Canyon walk.

 

Adelaide

Zoals in onze vorige blog al even genoemd, wordt Adelaide omringd door prachtige wijnvelden. Vanwege het herfstseizoen hingen er geen druiven meer aan de struiken en waren alle wijnboerderijen gesloten, maar waren de velden wel erg mooi oranje/geel gekleurd. Dichtbij Adelaide hebben we een korte lunch stop gemaakt in Hahndorf. Een klein dorpje met Duitse huisjes en heerlijke currywurst. Adelaide zelf voelt eigenlijk ook als een groot dorp aan. Het is er rustig en erg georganiseerd. Ook deze stad had een prachtige bibliotheek en een enorme botanische tuin waar we een paar uur door heen hebben geslenterd.

 

Flinders Ranges

Alvorens we onze echte kilometers in the outback gaan maken, maken we een korte stop bij de Alligator Gorge en verblijven we enkele nachten in de Flinders Ranges. Alligator Gorge was een mooie wandeling in een klif, waarbij we het nationale park voor ons alleen hadden. Het echte hoogtepunt – en andere vakantiegangers – zagen we echter in Flinders Ranges. Hier hebben we de Mount Ohlssen beklommen en werden we aan de top (op 935m!) getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. In dit nationale park hebben we eveneens de eerste aboriginal tekeningen op de Arkaroo Rock gezien, waarbij – bleek achteraf – behoorlijk wat inbeeldingsvermogen nodig is om die te begrijpen ;)

 

Wildkamperen

Ook onze campervan bevalt na deze weken nog steeds erg goed en geeft ons veel vrijheid. Zo kunnen we stoppen wanneer en waar we zin hebben, wat ook maakt dat we kunnen slapen waar we willen. We zijn de afgelopen weken dan ook op bijzondere plekjes (en minder bijzondere plekjes, zoals langs de snelweg ;)) gewekt door de vogels. Bij kamperen hoort ook een kampvuurtje :) Inmiddels hebben we aan ons boodschappenlijstje ook een zakje marshmallows toegevoegd en genieten wij nog steeds volop!

 

Op naar de Outback en het rode hart van Australië: Uluru!

  1. Mariëlla Wijnen
    jun 15, 2017

    Al hoor ik alles iets eerder dan het blog, het is fantastisch om alles nog eens bij elkaar te zien. Ga door met genieten. Tot schrijfs